dissabte, 31 de desembre del 2011

Síntesi d'un article

Dimarts 4 d' Octubre de 2011 vam entregar una síntesi d'un article. Cada grup de 7 persones feia un article diferent relacionat amb comunicació, oral, escrita i digital. Aquest article es diu un Tramvia anomenat text.

Aquí us escric la síntesi de l'article.


L’article titulat “Un tramvia anomenat text”, de Vicenç Pagès; tracta el procés de la comunicació i concretament, el missatge escrit.
Les múltiples variants del procés de comunicació fan que el resultat final d’aquest, no sigui sempre igual des de l’ inici –emissor- fins al final –receptor-.

Per tal que un missatge, en aquest cas escrit, arribi al receptor, passa per una sèrie de factors que determinaran la interpretació final del missatge. Els factors són els següents: emissor, receptor, canal, missatge, codi, context  i soroll, que només entraria en joc si el missatge es transmetés oralment. Si detallem, el procés comença amb l’emissor, el qual emet el missatge, el canal -llengua escrita-, codi, en aquest cas, la  llengua catalana, el missatge -codificat per l’emissor- i el context, que és la situació comunicativa entre l’emissor i el receptor- descodificador del missatge- i inclou aspectes com per exemple la  cultura. En arribar al receptor, el missatge queda descodificat i depenent de tot el procés, tindrà un significat o un altre.

En conclusió, un text pot ser interpretat de múltiples formes tenint en compte els factors que l’influeixen però sobre tot la descodificació final del receptor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada